Зниження квот на видобуток не відповідає інтересам ОПЕК - Goldman Sachs — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зниження квот на видобуток не відповідає інтересам ОПЕК - Goldman Sachs

Енергетика
351
Істотне скорочення квот на видобуток нафти не відповідає інтересам Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК), оскільки така міра посприяє розширенню розробки сланцевих родовищ в США, повідомляють ЗМІ з посиланням на думку аналітиків банку Goldman Sachs.
“Ведмежа” тенденція, яка встановилася на нафтовому ринку підвищує шанси на зменшення видобутку країнами ОПЕК, однак скорочення квот на 500 тис. барелів на добу і більше може викликати потребу в подальшому зниженні темпів видобутку в 2016 році, оскільки зростання цін викличе активізацію зусиль щодо витягання нафти з сланцевих родовищ в США, говорять експерти.
З червневого піку нафту еталонних марок подешевшала на 30% на тлі збільшення видобутку в США до максимуму за більш ніж три десятиліття. ОПЕК, засідання якої пройде 27 листопада у Відні, також перевищувала свій цільовий показник видобутку, що становить 30 млн б/с, в останні 5 місяців.
Основними прихильниками скорочення видобутку є такі члени ОПЕК, як Венесуела, Лівія і Іран. Ірак, який добуває 3,3 млн б/д минулого місяця, навряд чи підтримає зменшення квот через внутрішню політичну нестабільність, необхідність фінансувати військові потреби, а також бажання і можливості Курдистану збільшити обсяги видобутку нафти, відзначають експерти Goldman Sachs.
Раніше у зв’язку з обвалом нафтового ринку банк погіршив прогноз цін на мідь на наступний рік до $6217 за тонну з $6400, зазначивши, що ціни можуть впасти нижче цього рівня і скласти з середньому $5600 за тонну, якщо Державне бюро резервів Китаю припинить скуповувати мідь.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас