Суд повернув нафтогазові родовища фірмі Іванющенка і двох втікачів екс-міністрів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд повернув нафтогазові родовища фірмі Іванющенка і двох втікачів екс-міністрів

Казна та Політика
2285
Окружний адмінсуд Києва скасував два накази Державної служби геології та надр, якими в березні цього року були анульовані спеціальні дозволи на користування надрами ТОВ Голден Деррік.
Ця фірма пов’язана з бізнес-середовищем колишніх міністрів Миколи Присяжнюка, Едуарда Ставицького і народного депутата Юрія Іванющенка.
Держгеонадра 18 березня анулювало спецдозволи Голден Дерріка на користування 20 площами в Полтавській (17 площ), Дніпропетровській (2) і Харківській областях (1), які фірма отримала в 2012-2013 роках.
В грудні 2010 – квітні 2012 Держгеонадра очолював Ставицький. Звідти він перейшов на посаду міністра екології, а потім – міністра енергетики. Тепер Ставицький перебуває в розшуку. Під час обшуку в його квартирі слідчі вилучили близько $5 млн, майже 50 кілограмів золота в злитках і коштовності, попередня вартість яких становить кілька мільйонів доларів.
Також в розшук оголошений Присяжнюк. Його підозрюють у заволодінні коштами Аграрного фонду в сумі майже 540 млн грн, які були виділені державою для закупівлі об’єктів державного цінового регулювання цукру-піску.
А Іванющенка Міністерство внутрішніх справ звинувачує у розкраданні коштів в особливо великих розмірах.
За матеріалами:
Наші гроші
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас