Турчинов хоче розпродати майно ДУСі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Турчинов хоче розпродати майно ДУСі

Казна та Політика
2435
Голова Верховної Ради Олександр Турчинов наполягає на необхідності реалізації майна, яке належить Державному управлінню справами. Про це він заявив в інтерв’ю телеканалу ICTV, інформує прес-служба ВР.
“Державному управлінню справами (ДУС), створеному в часи президентства Кучми, було передано величезну кількість матеріальних ресурсів. У ДУС перебуває не тільки величезна кількість дач, маєтків, резиденцій, а й величезні земельні активи, підприємства, в тому числі сільськогосподарські, і навіть Житомирський лікеро-горілчаний завод. Реалізація майна, яке належить Державному управлінню справами, сприятиме поповненню державного бюджету”, – зазначив Турчинов.
На його переконання, все це лягало тягарем на державний бюджет, оскільки резиденції та дачі потрібно обслуговувати, ремонтувати, утримувати, а у України, яка воює, не вистачає ресурсів.
Спікер парламенту підкреслив, що у всіх цивілізованих країнах чиновники отримують заробітну плату, і не мають жодних привілеїв, а в Україні має бути “одна, максимум дві” державні резиденції для проведення “міжнародних прийомів”. “Більше – це ненормально. Це не відповідає ні економічним умовам країни, ні здоровому глузду”, – додав Турчинов.
Голова ВР також повідомив, що під час виконання обов’язків Глави держави він підписав указ, яким прискорюється порядок позбавлення від цього майна – або шляхом продажу на конкурсах, або шляхом передачі за призначенням профільним міністерствам і відомствам. За його словами, це дозволить поповнити державний бюджет, з огляду на те, що, зокрема, елітні дачі побудовані в престижних місцях під Києвом. “І навіть зараз попит на них буде величезний”, – сказав він.
Водночас Турчинов зауважив, що “на превеликий жаль, замість реалізації об’єктів відбувалася їх інвентаризація”.
Відповідаючи на питання, Голова Верховної Ради заявив, що займаючи державні посади, він ніколи не користувався державною дачею.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас