Нафта WTI і Brent дешевшає в очікуванні рішення ОПЕК щодо обсягів видобутку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта WTI і Brent дешевшає в очікуванні рішення ОПЕК щодо обсягів видобутку

Енергетика
1032
Ціни на нафту знижуються в ході торгів у вівторок в очікуванні рішення Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК) щодо обсягів видобутку на засіданні 27 листопада.
Інвестори намагаються вгадати, чи домовиться картель про скорочення квот на тлі ознак зниження світового попиту на нафту.
Січневі ф’ючерси на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures подешевшали до 9:25 МСК у вівторок на $0,38 (0,48%) – до $78,93 за барель. До закриття ринку в понеділок вартість цих контрактів зменшилася на $0,10 (0,13%) – до $79,31 за барель.
Ціна ф’ючерса на нафту WTI на грудень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) знизилася на $0,41 (0,54%) – до $75,23 за барель. За підсумками торгів 17 листопада котирування ф’ючерсів на нафту марки WTI впали на $0,17 (0,24%) – до $75,64.
“Все більше інвесторів тепер вважають, що виробники ОПЕК навряд чи знизять видобування. Зберігається високий ступінь невизначеності. Всі увага спрямована на засідання ОПЕК”, – завив аналітик Samsung Futures Co. Хун Сун Ци.
Істотне скорочення видобутку суперечить інтересам ОПЕК, оскільки може підстьобнути зростання виробництва сланцевої нафти в США, відзначають аналітики Goldman Sachs Group Inc.
Міністр закордонних справ Венесуели, яка входить до ОПЕК, і міністр енергетики Росії Олександр Новак в ході робочої зустрічі обговорили заходи щодо підтримки падаючих цін на нафту, повідомило МЗС латиноамериканської держави.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас