В ЄС відзначили "суттєвий прогрес" у виконанні Україною 2-ї фази плану з лібералізації візового режиму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В ЄС відзначили "суттєвий прогрес" у виконанні Україною 2-ї фази плану з лібералізації візового режиму

Казна та Політика
616
Новий комісар Євросоюзу з питань міграції, внутрішніх справ і громадянства Дімітріс Аврамопулос під час зустрічі з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним в Брюсселі відзначив суттєвий прогрес у виконанні Україною другої фази плану з лібералізації візового режиму. Про це говориться в повідомленні прес-служби українського МЗС.
“Дімітріс Аврамопулос підтвердив пріоритетний характер діалогу ЄС з Україною з міграційно-візової проблематики, зазначивши суттєвий прогрес у виконанні українською стороною другої фази Плану дій (щодо лібералізації візового режиму, – ред.). У цьому контексті він висловив надію на збереження позитивної динаміки в реалізації певних України пріоритетів, що дозволить ЄК об’єктивно оцінити досягнутий прогрес”, – сказано в повідомленні.
Клімкін наголосив на важливості оціночних місій європейських експертів, які здійснюють аналіз законодавства у сфері міграції та притулку, управління кордонами, підкресливши також необхідність неухильного виконання стороною ЄС положень посиленої угоди про спрощення оформлення віз між Україною та ЄС.
Зазначимо, 5 листопада Кабмін затвердив проект угоди між Україною і Данією щодо спрощення оформлення віз.
Нагадаємо, 13 травня Верховна Рада України прийняла останній із законів, необхідних для лібералізації візового режиму з Євросоюзом.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас