Студенти з сьогоднішнього дня зможуть оформляти пільгові залізничні квитки через інтернет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Студенти з сьогоднішнього дня зможуть оформляти пільгові залізничні квитки через інтернет

Казна та Політика
483
Студенти та учні професійно-технічних навчальних закладів, внесені в Єдину державну електронну базу Міністерства освіти і науки України, з 18 листопада 2014 зможуть купувати пільгові квитки через офіційний сайт “Укрзалізниці”.
Як повідомила прес-служба “Укрзалізниці”, для покупки пільгового квитка через інтернет студентам і учням профтехзакладів необхідно вказати серію та номер студентського квитка, прізвище та ім’я для звірки з Єдиною державною електронною базою з питань освіти. Якщо студентський квиток буде підтверджений базою, пасажир зможе оформити пільговий проїзний документ. У разі відсутності зазначених даних Міносвіти радить таким звернутися в адміністрацію навчального закладу, де вони походять навчання.
Як повідомлялося, студентам денної форми навчання вузів I-IV рівнів акредитації та учням професійно-технічних навчальних закладів незалежно від форм власності протягом року надається 50% -ва знижка на проїзд у загальних і плацкартних вагонах, вагонах другого і третього класу всіх категорій поїздів міжміського повідомлення і всіх вагонах регіональних поїздів.
На сьогодні через мережу інтернет пасажири можуть придбати електронні квитки, які можна самостійно роздрукувати і йти на посадку до поїзда, на всі поїзди внутрішнього сполучення, крім регіональних і додаткових поїздів.
Електронні квитки мають статус розрахункового документа (фіскального чека). Також електронний квиток, оформлений через інтернет, практично неможливо втратити – його можна роздрукувати необмежену кількість разів з листа, що надходить на електронну пошту клієнта.
В цілому з початку 2014 пасажири купили і забронювали через інтернет 4,7 млн залізничних квитків, майже 2,6 млн з них – електронні.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас