Генпрокуратура заарештувала майже 35 млрд Януковича і його команди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Генпрокуратура заарештувала майже 35 млрд Януковича і його команди

Казна та Політика
2234
Генеральна прокуратура України відкрила більше 30 кримінальних проваджень щодо екс-президента Віктора Януковича і його “команди”. Їм усім також повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, і оголошено розшук, заявляє генпрокурор Віталій Ярема
У своїй статті “Список справедливості” В.Ярема зазначає, що на першому місці в його списку – розслідування фактів масштабного розкрадання бюджетних коштів.
“З метою відшкодування завданих державі збитків, в ході досудового розслідування в Україні накладено арешти на банківські вклади, цінні папери та інші активи на загальну суму більше 6,2 млрд грн і $ 1,8 млрд (близько 35 млрд грн – ред.), а також на рухоме і нерухоме майно колишніх вищих посадових осіб”, – пише генпрокурор.
Крім того, за його словами, з ініціативи Генпрокуратури, рішенням Ради ЄС застосовані обмежувальні санкції щодо 22 колишніх українських високопосадовців і пов’язаних з ними осіб. Аналогічні санкції застосовані урядами США, Канади та Швейцарської конфедерації. На банківських рахунках у Швейцарії, Латвії, Ліхтенштейні арештовані кошти колишніх вищих посадових осіб, стверджує генпрокурор
В.Ярема також зазначив, що в серпні поточного року Генпрокуратура підписала угоду про співпрацю з Міжнародним центром по поверненню активів Базельського інституту управління, який є провідною неурядовою організацією в питаннях розслідування справ, пов’язаних з корупцією та відмиванням коштів.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас