Коаліція приготувала подорожчання газу в п'ять разів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коаліція приготувала подорожчання газу в п'ять разів

Фондовий ринок
2686
Проект коаліційної угоди, який був оприлюднений Блоком Петра Порошенка, складається з 27 розділів. Детально розписані «військові» елементи: повне переформатування армії, вступ до НАТО, реформа МВС. Вони виставлені на перший план. А ось трохи нижче розписані речі, не такі популярні.
ЦІНИ НА ГАЗ ЗЛЕТЯТЬ
Так, майбутня коаліція має намір перевести всіх споживачів на єдині принципи ціноутворення на газ і електроенергію. «Іншими словами, за оптовою ціною, яка зараз становить 5100 грн/тис. кубів, його купуватимуть всі – і населення, і підприємства ПЕКу», – сказав енергоексперт Дмитро Марунич. Тобто газ подорожчає майже в п’ять разів, що багато вище того, що уряд планував протягом чотирьох років раніше.
Правда, незрозуміло, коли це зроблять.
ПРИВАТИЗАЦІЯ ЗАЛІЗНИЦІ
Приватизують «Укрзалізницю». Тільки не в тому вигляді, як ми звикли її бачити. Держава збереже за собою володіння залізничною інфраструктурою, а приватникам довірить рухомий склад і локомотиви.
На думку «транспортного» екс-віце-прем’єра Бориса Колесникова, головна проблема – перевезення пільговиків: «Поки вона не вирішиться, решта реформування рівне нулю. Все працює неефективно – в США працюють 165 тисяч залізничників, їх виручка в 2011-му склала $125 млрд. У нас це 350 тисяч чоловік і виручка $4 млрд при нинішньому курсі».
НОВІ ПРАВИЛА МІСЦЕВИХ ВИБОРІВ
Окрема увага – місцевим виборам. Судячи з документу, їх планують на весну 2015-го за новими правилам: по-перше, мажоритарна система залишиться тільки на рівні сільських і селищних рад – на більш високих рівнях обіцяється пропорційна система з відкритими списками. По-друге, мерів пропонується обирати в два тури.
ПІАР-ЗНИЖЕННЯ СОЦВНЕСКУ
Ще одне нововведення – зниження ставки єдиного соціального внеску з 32% до 18%. За задумом, це має простимулювати роботодавців платити білі зарплати. «Але ідею вписали в піар-цілях, компенсувати втрати мають намір за рахунок зміни бази оподаткування прибуткового податку. Буде перегрупування, для людей і підприємств нічого не зміниться», – вважає економіст Олександр Охріменко.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас