Майбутня коаліція знизить кворум для проведення зборів акціонерів АТ до 50% + 1 акція - проект угоди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Майбутня коаліція знизить кворум для проведення зборів акціонерів АТ до 50% + 1 акція - проект угоди

Фондовий ринок
447
Члени майбутньої парламентської коаліції пропонують знизити кворум, необхідний для проведення загальних зборів акціонерного товариства, до 50% + 1 акція, говориться в узгодженому сторонами проекті коаліційної угоди, оприлюдненому на сайті партії “Блок Петра Порошенка”.
Забезпечити таке зниження передбачається вже в четвертому кварталі поточного року.
Через високий кворум для проведення зборів АТ, держава перманентно зазнає труднощів з управлінням ПАТ “Укрнафта”.
Крім того, проектом коаліційної угоди передбачається зрівняти плату за надрокористування для підприємств усіх форм власності. Таку плату планується встановити на “економічно обґрунтованому рівні, який забезпечить рентабельність діяльності галузі”.
Документ передбачає повернення до диференційованих ставок плати за надрокористування, в залежності від глибин видобутку вуглеводнів (що стимулює розробку складних родовищ).
Парламентарії вважають за необхідне затвердити вичерпний перелік причин призупинення та анулювання спецдозволів на надрокористування, спростити умови надання земділянок для геологорозвідувальних робіт, забезпечити спрощений онлайн-доступ до державної геологічної інформації. При цьому, пропонується скасувати преференції компаній з держчасткою на отримання спецдозволів, вдосконалити механізми державно-приватного партнерства.
Законодавство в нафтогазовій сфері підлягає кодифікації.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас