Жителям Київської області планують підняти ціни на газ ще на 12% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Жителям Київської області планують підняти ціни на газ ще на 12%

Енергетика
933
«Київоблгаз»пояснив необхідність підвищення тарифів на газ для населення на 12%. Про це повідомляє прес-служба підприємства.
“За підрахунками фахівців, щоб досягти рівня окупності витрат на обслуговування газових мереж, потрібно підвищити тариф на транспортування газу на 48%, що призведе до підняття вартості кубометра газу для побутових споживачів приблизно на 12%, а для промислових – всього на 2%”, – йдеться в повідомленні.
Відзначається, що за дев’ять місяців поточного року споживачі в Київській області використали 910, 8 млн куб. м природного газу, що на 11,5% менше порівняно з аналогічним періодом попереднього року. Внаслідок цього “Київоблгаз” недоотримав 77 млн грн, закладених в тарифи.
На тлі загального зниження обсягів поставок і транспортування газу в Київській області значно зросла економічна собівартість послуг з обслуговування газових мереж, оскільки через падіння курсу національної валюти як мінімум удвічі зросли ціни на матеріали та обладнання, необхідні для підтримки газової системи в робочому стані, зазначають в компанії.
“Якщо не скорегувати тарифи, ми будемо змушені економити на безпеці, що є неприпустимим”, – додали в Київоблгаз.
На підприємстві вважають, що тільки за умови підняття тарифу до економічно обґрунтованого рівня Україна зможе підвищити стандарти надання послуг до рівня європейських країн і виконає вимоги, які вона взяла на себе як член Європейського енергетичного співтовариства.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас