Яценюк озвучив всі прізвища міністрів за своєю квотою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк озвучив всі прізвища міністрів за своєю квотою

Казна та Політика
5486
Прем’єр-міністр Асеній Яценюк запропонував кандидатури для нового Кабінету міністрів. Так, на посади віце-прем’єра з адміністративної реформи Яценюк хотів би бачити Володимира Гройсмана.
“Дозвольте мені звернутися до політичних партнерів, які отримали більшість у парламенті з тим, щоб вони делегували в уряд наступних осіб … Вважаю, що в новому уряді Володимир Гройсман повинен займати посаду віце-прем’єр-міністра”, – заявив Яценюк.
Також Яценюк пропонує зберегти пост глави Міністерства внутрішніх справ України в новому Кабміні за Арсеном Аваковим. Прем’єр зазначив, що Аваков на посаді глави МВС зумів створити Нацгвардію і почати процес реформування органів внутрішніх справ. “Вважаю, що на посту глави МВС Аваков повинен закінчити те, що почав”, – заявив Яценюк.
Пости глав Мін’юсту, Міносвіти, Мінкультури, Міноборони і МЗС прем’єр пропонує також зберегти за діючими міністрами Павлом Петренком, Сергієм Квітом, Євгеном Нищуком, Степаном Полтораком і Павлом Клімкіним.
Крім того, Яценюк пропонує призначити віце-прем’єром з гуманітарних питань Ігоря Жданова, віце-прем’єром з АПК Івана Мірошниченка, главою Мінфіну нинішнього заступника міністра Віталія Лісовенка, главою Мінекономіки нинішнього заступника глави Адміністрації Президента Дмитра Шимківа.
Також Яценюк пропонує на посаду голови МОЗ нинішнього в.о. міністра охорони здоров’я Василя Лазорищинця, Міненерго прем’єр пропонує віддати нинішньому голові “Нафтогазу” Андрію Коболеву.
Главою Мінсоцполітики Яценюк пропонує призначити нардепа-ударівця Павла Розенка, главою Мінспорту плавця Дениса Силантьєва, главою Мінекології лідера “Самопомочі” Ганну Гопко. Прем’єр також підтримав пропозицію «Блоку Петра Порошенко» призначити главою МінАП Леоніда Козаченка.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас