Обвал нафти набирає обертів: ціна WTI впала на 3,99% - до $74,22 за барель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обвал нафти набирає обертів: ціна WTI впала на 3,99% - до $74,22 за барель

Енергетика
2307
Ціни на нафту продовжують падати через побоювання трейдерів, що ОПЕК збереже високі темпи видобутку.
Вартість грудневих ф’ючерсів на нафту марки WTI і Brent знижується більш ніж на 3% на тлі побоювань, що ОПЕК не скорочуватиме видобуток. Про це свідчать дані торгів вранці 14 листопада.
Так вартість грудневих ф’ючерсів на нафту марки WTI зменшувалася на 3,99% і становила 74,22 долара за барель. Ціна грудневих ф’ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent Crude Oil знижувалася на 3,28% – до 77,83 долара за барель.
Зниження цін на нафту викликане побоюваннями трейдерів та інвесторів, що ОПЕК збереже високі темпи видобутку. В жовтні, згідно з даними Bloomberg, видобуток ОПЕК збільшився за місяць на 53 тисячі барелів на день – до 30,974 мільйона, що є максимумом за останні 14 місяців.
Щорічна зустріч країн-членів ОПЕК відбудеться 27 листопада у Відні. “Подальше падіння цін, безумовно, відображає посилення ведмежих настроїв на ринку, яке викликане сумнівами, чи відреагує ОПЕК скороченням видобутку на підвищений рівень виробництва в країнах, які не входять в організацію, і на слабке зростання попиту, що не виправдало очікувань”, – відзначає аналітик Citi Futures Тім Еванс, слова якого наводить видання The Wall Street Journal.
Зниженню цін на нафту також сприяє неоднозначна статистика щодо запасів у США. В четвер міністерство енергетики США повідомило про скорочення комерційних запасів нафти на 1,7 мільйона барелів, або на 0,5% – до 378,5 мільйона барелів. Однак зниження запасів не змінило динаміку цін на нафту. Падінню світових цін сприяє збільшення обсягів запасів нафти на найбільшому в США терміналі Кушинг на 1,7 мільйона барелів – до 22,5 мільйона барелів.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас