Прокуратура вимагає стягнути з "Київенерго" 1,5 млн грн за забруднення повітря — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прокуратура вимагає стягнути з "Київенерго" 1,5 млн грн за забруднення повітря

Казна та Політика
279
Київська прокуратура з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері через суд вимагає стягнути з ПАТ “Київенерго” майже 1,5 млн грн збитків, заподіяних державі внаслідок незаконного здійснення викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря. Про це повідомили в прес-службі прокуратури Києва.
Як з’ясувалося в ході перевірки із залученням фахівців столичної екологічної інспекції, приватна компанія здійснювала викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря без необхідного дозволу.
Ігноруючи внесення інспекцією приписів на усунення порушень, “Київенерго” майже рік забруднювало столичне повітря шкідливими викидами. Така безвідповідальність завдала довкіллю більше 1,5 млн гривень збитків.
Враховуючи виявлені порушення, природоохоронна прокуратура заявила позов до ПАТ “Київенерго” про відшкодування завданих збитків.
Зараз судами першої та апеляційної інстанцій позовні вимоги прокуратури визнані законними і задоволені в повному обсязі. Касаційний суд залишив зазначені рішення без змін.
Нагадаємо, чистий збиток “Київенерго” за 9 місяців 2014 склав 375,9 млн грн проти прибутку роком раніше.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас