Споживання скрапленого газу в Україні зросте на 18% в 2015 році - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Споживання скрапленого газу в Україні зросте на 18% в 2015 році - експерт

Енергетика
1740
У 2015 році споживання скрапленого автомобільного газу в Україні може зрости на 18%, вважає Олена Хілієнко, генеральний директор паливної компанії “Паралель”. При цьому попит на бензин знизиться на 7%.
Потужним стимулом для зростання споживання Олена Хілієнко вважає подорожчання бензину, яке спостерігалося протягом усього 2014 року і, на її думку, продовжиться в 2015 році.
“Газ є достатньо “еластичним” товаром, попит на який залежить не тільки від ціни на сам продукт, а й від ціни на бензин. Чим вищі ціни на бензин, тим більше затребуваним стає газ”, – пояснює Олена Хілієнко.
“Ціна на автомобільний газ в 2015 році також буде зростати, але навіть з урахуванням цього, блакитне паливо все одно залишиться для автомобілістів більш привабливим ресурсом”, – зазначає вона.
Оптові постачальники скрапленого газу також прогнозують зростання споживання цього нафтопродукту: “За підсумками 9 місяців 2014 року, якщо не враховувати проблемні регіони, де сьогодні немає можливості зібрати адекватні статистичні дані, споживання пропан-бутану в Україні зросло на 21%, порівняно з аналогічним періодом минулого року. і ми впевнені, що подібні темпи збережуться і в наступному році”, – вважає заступник директора ПП “Компанія “Надія” Станіслав Батраченко.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас