Валютні обмеження в Україні існували завжди, навіть коли в нас був бум іноземних інвесторів - НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Валютні обмеження в Україні існували завжди, навіть коли в нас був бум іноземних інвесторів - НБУ

Валюта
1809
Питання курсу більше залежить від питання економіки країни та від загальної ситуації в цілому, а не від регулятора. Про це сьогодні розповів журналістам начальник Управління валютних операцій і аналізу фінансових ринків Сергій Пономаренко.
“Звичайно, в тій ситуації, яку ми маємо зараз, не можна без адміністративних обмежень , тому що країна і економіка знаходяться в досить слабкому стані. Обмеження існували завжди, навіть тоді, коли в нас був бум іноземних інвесторів. Навіть тоді було поняття валютного контролю і не всі могли купити іноземну валюту. А зараз ситуація набагато гірша”, – зазначив він.
“Національний банк взагалі валюту не друкує. Вона заходить в країну через експорт товарів, надходження від інвесторів, іноземної допомоги, кредитів, тощо. Створення певних передумов, інфраструктури ринку – це так, але не усе знаходиться у владі Національного банку. На сьогодні ми намагаємося пом’якшити ситуацію і допомогти ринку знайти рівновагу”, – додав Пономаренко.
НБУ з 5 листопада вирішив щодня проводити валютні аукціони невеликих обсягів за голландською схемою, щоб знайти рівноважний рівень курсу.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас