Два екс-голови правління НАК "Надра України" оголошено в розшук — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Два екс-голови правління НАК "Надра України" оголошено в розшук

Казна та Політика
1012
Два екс-голови правління НАК “Надра України” оголошено в розшук, постановами Печерського райсуду надано дозвіл на їх затримання з метою приведення на судове засідання для розгляду клопотань слідчого про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою, повідомила прес-служба Генпрокуратури України.
За її даними, прокуратура підозрює їх в скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.
В ході розслідування було встановлено, що двоє екс-керівників НАК, всупереч чинному законодавству України, незаконно підписали у 2012-2013 рр. з керівництвом одного з ТОВ договори купівлі-продажу часток спільного майна державного “Надра України”. Це призвело до виходу “Надра України” зі складу учасників спільної діяльності за договорами видобутку вуглеводнів (природного газу) на Сахалінському родовищі (Харківська обл.).
“Таким чином, в результаті злочинних дій голів правління НАК” Надра України “держава втратила контроль за видобутком газу на Сахалінському родовищі (Харківська область) і можливість отримання прибутку. За період 2012-2013 рр. На Сахалінському родовищі без участі НАК” Надра України “учасниками спільної діяльності видобуто газу в кількості 363 млн куб. м загальною вартістю понад 1,27 млрд грн “, – зазначають в Генпрокуратурі.
Як повідомлялося, Сахалінське газоконденсатне родовище є одним з найбільших в Україні, запаси Сахалінського оцінюються в 15 млрд куб. м природного газу.
НАК “Надра України”, 100% акцій якої знаходяться в держвласності, створена в жовтні 2000 року з метою підвищення ефективності управління державними підприємствами геологорозвідки.
У складі “Надр України” в даний час – 12 дочірніх підприємств, в тому числі “Чернігівнафтогазгеологія”, “Полтавнафтогазгеологія”, “Кримгеологія”, “Західукргеологія”, “Центрукргеологія”, “Миргороднафтогазрозвідка”, “Горліврозвідка”, “Житомирбуррозвідка”, “Надраресурс “,” Проектний інститут “Укргеолбудпроект”, “Агрогеофізика” і “Укрнаукагеоцентр”.
“Надра України” також є пайовим учасником в компаніях ТОВ “Надра Юзівська”, ТОВ “Надра Олеська”, ТОВ “Голден Деррік”, ТОВ “Інженерно-бурова група“Тритон”, ТОВ“Українська геофізична компанія”, ТОВ” Надраінвест “, ТОВ “Води України”, ТОВ “Шевченківський кар’єр”, ТОВ “Азовське рудоуправління”, ТОВ “Первомайський гірничо-збагачувальний комбінат”. Крім того, НАК є акціонером в ДАХК “Укргеолреммаш”, ВАТ “Північукргеологія”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас