ЄБРР виділить "Нафтогазу" до $200 млн кредиту - на ремонт газопроводу Уренгой-Помари-Ужгород — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР виділить "Нафтогазу" до $200 млн кредиту - на ремонт газопроводу Уренгой-Помари-Ужгород

Кредит&Депозит
270
Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) у другій половині жовтня схвалив виділення кредиту 150 млн євро на реконструкцію газотранспортним українським оператором “Укртрансгаз” газопроводу Уренгой-Помари-Ужгород, яким російський газ постачається до Європи.
Як говориться в повідомленні банку, передбачається замінити кілька ділянок газопроводу загальною протяжністю 119 км і дві газокомпресорні станції.
ЄІБ уточнює, що загальна вартість проекту оцінюється в 355 млн євро.
Банк також вказує, що кредит надається в рамках політичних гарантій Євросоюзу операціям за межами ЄС.
Крім того, у вівторок про можливість виділення до $200 млн державної позики України на реконструкцію цього газопроводу повідомив Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР). Його рада директорів планує розглянути цей проект 10 грудня ц.р.
Згідно з матеріалами ЄБРР, кошти підуть на заміну чотирьох ділянок магістрального газопроводу Уренгой-Помари-Ужгород, що вимагають капітального ремонту, і модернізацію газокомпресорної станції “Роменська”. Виконавцем проекту та одержувачем субкредиту стане “Укртрансгаз”.
ЄБРР оцінює загальну вартість проекту сумою до $600 млн.
“Укртрансгаз”, 100% якого належить НАК “Нафтогаз України”, експлуатує систему магістральних газопроводів і 12 підземних сховищ газу країни.
Пропускна здатність ГТС України на вході становить 288 млрд куб. м, на виході – 178,5 млрд куб. м, у тому числі в країни Європи 142,5 млрд куб. м, Молдову – 3,5 млрд куб. м.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас