Четверте судно з вугіллям з ПАР прибуде в Іллічівський порт 23-25 листопада — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Четверте судно з вугіллям з ПАР прибуде в Іллічівський порт 23-25 листопада

Енергетика
275
Судно з вугіллям Південноафриканської республіки МВА Rosaria знаходиться в дорозі і за графіком очікується до прибуття в Іллічівський морський торговий порт 23-25 листопада.
Як повідомила прес-служба порту, суднова партія на МВА Rosaria приблизно така ж, як на попередніх судyах – 84,6 тис. тонн вугілля.
За даними головної диспетчерської служби порту, попереднє судно Bottiglieri Challenger з 84,938 тис. тонн вугілля на борту прибуло в порт 9 листопада о 13.50. Станом на ранок 10 листопада було вивантажено 8 тис. тонн.
Як повідомлялося, “Укрінтеренерго” 19 серпня підписало угоду з Steel Mont Trading Ltd. на поставку 1 млн тонн вугілля антрацитної групи. Щомісяця в Україну має надходити 250 тис. тонн цього палива, яке буде поставлено на ТЕС ПАТ “Центренерго”.
За словами міністра енергетики та вугільної промисловості України Юрія Продана, ціна поставленого з ПАР вугілля становить $86 за тонну.
В цілому державні та приватні підприємства країни підписали угоди про поставку до 5,6 млн тонн імпортного вугілля до кінця 2015 року з ПАР і РФ. Це пов’язано з падінням видобутку вугілля і проблемами з його доставкою з Донецької та Луганської областей через бойові дії і, як наслідок, скороченням запасів вугілля на складах теплових електростанцій.
Також повідомлялося, що Генпрокуратура почала розслідування закупівлі вугілля в ПАР, в рамках якого були допитані глава Міненерговугілля та керівники “Укрінтеренерго” і підконтрольної державі енергогенеруючої компанії “Центренерго”, до якої входять Трипільська і Зміївська ТЕС.
Після допиту в Генпрокуратурі в понеділок 10 листопада Ю.Продан повідомив, що продавець опублікує контракт, щоб підтвердити, що угода була укладена на ринкових умовах.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас