НБУ залишається відданим ідеї ринкового курсоутворення - і докладе усіх зусиль для забезпечення стабільної роботи банківської системи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ залишається відданим ідеї ринкового курсоутворення - і докладе усіх зусиль для забезпечення стабільної роботи банківської системи

Валюта
2624
У понеділок 10 листопада 2014 року відбулася спільна нарада Голови Національного банку України Валерії Гонтаревої з представниками бізнес-спільноти. Обговорювалися нагальні питання щодо здійснення експортно-імпортних операцій у поточних умовах.
Голова Національного банку надала узагальнену характеристику макроекономічній ситуації в Україні та запевнила учасників наради, що запровадження адміністративних заходів – вимушений тимчасовий захід. Центральний банк зацікавлений у співпраці з представниками вітчизняного бізнесу і сподівається, що спільними зусиллями вдасться мінімізувати негативні наслідки для легального бізнесу від запровадження обмежень за валютними розрахунками.
Голова Українського союзу промисловців та підприємців Анатолій Кінах зауважив, що “економіка – це система поєднаних сосудів”. Сьогодні вона перебуває в системній кризі. Маємо відпрацювати спільні дії, дотримуючись принципу “не зашкодь”. Він наголосив, що має відбуватися постійний діалог влади та бізнесу. Потрібно звернути увагу на формування загрозливої тенденції зниження обсягів внутрішнього товарообігу та негайно вживати заходів щодо зниження негативного впливу на купівельну спроможність громадян і бізнесу в умовах високої інфляції та майже 60% девальвації гривні (з початку року). Крім того, експортно-орієнтовані підприємства машинобудівної галузі, продукція яких характеризується високою часткою доданої вартості, сподіваються на диференційований підхід у застосуванні до них валютних обмежень.
Учасники наради зголосилися надавати консультативну допомогу регулятору під час розроблення нормативних актів, наголошуючи, що поліпшення потребує не тільки банківське, але й тарифно-митне та податкове законодавство. Голова Національного банку запевнила присутніх у тому, що Національний банк залишається відданим ідеї ринкового курсоутворення та докладе усіх зусиль для забезпечення стабільної, ефективної роботи банківської системи.
На нараді домовилися, що такий обмін думками доцільно проводити на регулярній основі.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас