Після брюссельських домовленостей з Газпромом ціна на реверсний газ впаде на 10-15% - глава Нафтогазу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Після брюссельських домовленостей з Газпромом ціна на реверсний газ впаде на 10-15% - глава Нафтогазу

Енергетика
1634
Голова правління Національної акціонерної компанії “Нафтогаз України” Андрій Коболєв прогнозує зниження ціни на природний газ, який Україна імпортує з країн Європи по так званому реверсу, на 10-15% у зв’язку з підписанням в Брюсселі (Бельгія) тимчасових угод з російським газовим монополістом компанією “Газпром”.
“Ще одним плюсом брюссельської угоди ми очікуємо зниження цін на реверс. Уже пішли ціни вниз… Це (зниження цін) буде 10-15%, і це дуже відчутна цифра. Відповідно, якщо ми зможемо мінімально купувати газ у росіян – максимально використовувати реверс”, – сказав він.
Коболєв також зазначив, що “Нафтогаз” підписує контракти з відомими європейськими компаніями, які зацікавлені в поставках газу в Україну, з середньою інтенсивністю раз на два тижні.
Як повідомляло агентство, в жовтні, згідно з даними оператора газотранспортної системи компанії “Укртрансгаз”, Україна імпортувала близько 82,9 млн куб. м природного газу через територію Польщі.
В жовтні Україна імпортувала через Словаччину, за попередніми даними, близько 809,25 млн куб. м природного газу.
“Нафтогаз” домовився з компанією Statoil (Норвегія) про постачання природного газу через територію Словаччини починаючи з 1 жовтня.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас