Майбутні нардепи домовилися про скасування "депутатської недоторканності" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Майбутні нардепи домовилися про скасування "депутатської недоторканності"

Казна та Політика
1731
Учасники коаліційних переговорів домовилися про скасування депутатської недоторканності. Про це заявив представник партії “Блок Петра Порошенка” (БПП) Микола Томенко.
“Узгодили зняття недоторканності, всі 5 сил погодилися. Поки йдеться про комерційну діяльність, бо зазвичай 90% справ, які подавалися до зняття недоторканності, стосувалися бізнес-діяльності депутатів, або, скажімо, використання корупційних справ і так далі, тобто в цій частині є наша загальна згода, що не потрібна згода Верховної Ради, щоб проти депутата відкрити кримінальну справу, наприклад, якщо його підозрюють в корупційних справах, але буде відповідна процедура”, – сказав Томенко.
Також він повідомив, що учасники коаліційних переговорів домовилися прописати процедуру імпічменту Президента.
Крім того, за словами Томенка, учасники запланували переатестацію суддів, призначених Верховною Радою довічно. У разі затвердження процедури в відповідному законі, при наявності скарг на діяльність конкретного судді, який брав завідомо неправові рішення, він ще раз розглядається Верховною Радою і повинен пройти переатестацію.
Нагадаємо, члени робочої групи з узгодження тексту коаліційної угоди планують остаточно узгодити між собою текст в п’ятницю, 14 листопада.
За матеріалами:
5 канал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас