Банки збільшують частку юанів для міжнародних транзакцій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки збільшують частку юанів для міжнародних транзакцій

Валюта
345
Китайські і зарубіжні банки прагнуть збільшити частку китайських юанів в міждержавних розрахунках, фінансуванні та інвестиціях. Керівники фінансових установ очікують, що китайська національна валюта незабаром отримає більш високий міжнародний статус, ставши однією з основних світових валют.
Банк Китаю провів опитування з приводу популярності юаня і його майбутнього статусу. В дослідженні брало участь 807 іноземних та національних компаній, з яких більше 40% вважають, що юань стане такою ж важливою світовою валютою, як долар США і євро.
Респонденти, які представляли китайські компанії, більш впевнені, що Національна валюта буде поступово набирати вагу. 17% опитаних вважають, що вже до 2020 року майже половина вихідних з Китаю транзакцій будуть проходити в юані.
26% закордонних компаній заявили, що за поточний рік вони провели більше 15% всіх імпортних/експортних угод в китайських юанях, на 10% більше, ніж торік.
Раніше повідомлялося, що Китай робить кроки щодо глобалізації юаня. В жовтні відкрилася платформа для валютних торгів євро-юань без посередництва долара. А в червні Китай запустив торгову площадку для обміну юаня і фунта стерлінга. Також КНР проводить пряме конвертування з ієною, австралійським доларом, новозеландським доларом і малайзійським ринггітом.
За матеріалами:
FinMaidan
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас