Рука допомоги: в Україну прибули 40 вантажівок з житловими модулями з Німеччини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рука допомоги: в Україну прибули 40 вантажівок з житловими модулями з Німеччини

Казна та Політика
1295
Уряд Німеччини продовжує доставляти в Україну гуманітарну допомогу для тимчасово переміщених осіб. В Україну прибули ще 40 вантажівок з житловими модулями. Про це повідомили в прес-службі ДСЧС.
“Відразу після проходження митниці вантажівки доставили до Харкова і Запоріжжя, де триває будівництво транзитних містечок. Таким чином в Запоріжжі зараз прибули 15 вантажівок з житловими модулями і до кінця дня прибуде ще 10 фур. В Харків вже доставили 8 вантажівок і завтра очікується прибуття ще 7 фур”, – повідомив глава ДСЧС України Сергій Бочковський.
Він зазначив, що, зокрема в Запоріжжі безпосередньо на місці облаштування транзитного містечка в даний час проводиться розвантаження боксів з житловими модулями. Городок підключать до мереж електро- та водопостачання, каналізації. До монтажу залучили фірму-підрядника і німецьких інженерів, споруджуються городки за рахунок іноземних інвесторів.
“Протягом жовтня підрядні будівельні організації проводили роботи щодо підготовки земельної ділянки під встановлення житлових модулів. Представники Німецької організації, відповідальні за будівництво, вже побували на місці облаштування містечка в Запоріжжі і відзначили, що місце для установки модульних будівель вибрали дуже вдало. Земельна ділянка площею 1,12 га розрахована на проживання 500 осіб. протягом двох днів буде завершено проектування мереж. Ми маємо два типи будинків: перші розраховані на короткочасне проживання, інші – для середньострокового проживання. На території містечка також планується будівництво двох дитячих майданчиків”, – сказав глава Служби.
Сергій Бочковський помітив, що 17 жовтня в Запоріжжі вже прибули 8 машин гуманітарного вантажу з Німеччини. До складу гуманітарної допомоги, крім обладнання, одягу та інших предметів першої необхідності, увійшла побутова техніка та обладнання для монтажу транзитних містечок, обладнаних для проживання в них взимку.
Голова Служби зазначив, що сьогодні вантажівки з гуманітарною допомогою від уряду Німеччини прибули також до Харкова – 17 фур, 8 з яких – з житловими модулямі. До Харкова прибули також і 9 вантажівок зі стаціонарними і розкладними ліжками, матрацами, меблями, ковдрами, дитячої та дорослої одягом і взуттям, столовими приборами, холодильниками, побутовою технікою та іншими предметами першої необхідності. Ці вантажівки розвантажили на складах селища Васищево Харківського району. Надалі допомога буде розподілятися представниками Товариства Червоного Хреста спільно з обласним державними адміністраціями в Україні між внутрішньо переміщеними особами.
“Зараз на будівельному майданчику в Харкові триває процес розвантаження фур і тривають будівельні роботи. Частина технічного обладнання для побудови транзитного пункту ми вже отримали раніше. На початку жовтня до Харкова прибули 16 вантажівок з гуманітарною допомогою і 5 вантажівок з житловими модулями. Зараз співробітники Товариства Червоного Хреста організують видачу теплого одягу та інших предметів першої необхідності, а також побутової техніки для модульних будівель”, – зазначив Сергій Бочковський.
Нагадаємо, зараз в трьох областях України – Запорізькій, Харківській та Дніпропетровській – проводяться підготовчі роботи для спорудження транзитних містечок з будинків модульного типу, наданих Урядом Німеччини. Зокрема, в Харківській області (Харків) підготовлений земельну ділянку загальною площею 1 га, і встановлений 1 модульний будинок, розрахований на 32 людини. В Запорізькій області (м.Запоріжжя) ведуться інженерні роботи з підготовки ділянки загальною площею 1,12 га. В Дніпропетровській області проводяться інженерні роботи з підготовки ділянки загальною площею 5,17 га (м.Дніпропетровськ – 0,72 га, Дніпродзержинськ – 0,8 га, м Кривий Ріг – 1,85 га, м Павлоград – 1 га, г . Нікополь – 0,8 га).
Загалом, в Запорізьку, Дніпропетровську і Харківську області, станом на 11 листопада, доставлять вже 88 вантажівок гуманітарної допомоги від ФРН, серед яких – 45 вантажівок з житловими модулями.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас