Уряд оголосив війну "пенсійному туризму" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд оголосив війну "пенсійному туризму"

Казна та Політика
15225
Рішення зобов’язати пенсіонерів із зони АТО, які хочуть отримувати виплати не за місцем прописки, ставати на облік прийнято для викорінення так званого пенсійного туризму.
Про це заявила міністр соцполітики Людмила Денисова на прес-конференції.
“Необхідність всіх їх врахувати виникла тому, що на сьогоднішній день процвітає“пенсійний туризм”. Тобто люди просто їдуть, отримують пенсію за межами цього району, а потім повертаються”, – сказала вона.
За словами Денисової, зараз 247,8 тис. пенсіонерів-переселенців із зони АТО і Криму отримують пенсії в інших регіонах.
“До Пенсійного фонду звернулися 247815 внутрішньо переміщених осіб”, – сказала вона.
Нагадаємо, з 1 грудня Україна припинить соціальні виплати людям, які проживають на підконтрольних бойовикам територіях Донбасу. Гроші будуть виплачуватися тільки тим громадянам, у тому числі і пенсіонерам, які переїхали на контрольовану територію і зареєструвалися у відділеннях соціального захисту як тимчасово переміщені особи. Там їм повинні видати довідку про те, що вони дійсно є переселенцями.
За даними Держслужби з надзвичайних ситуацій, станом на 10 листопада загальна кількість громадян України, які переселені з Криму і Донбасу, становить 455 тис. 175 осіб (серед них майже 85 тисяч 1 тис. 387 інвалідів та осіб похилого віку).
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас