Люстрації не бути: нове антикорупційне законодавство почне діяти лише з квітня 2015 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Люстрації не бути: нове антикорупційне законодавство почне діяти лише з квітня 2015

Казна та Політика
1525
Мін’юст заперечує, що через неузгодженість в новому законі “Про запобігання корупції” Україна на півроку залишилася без антикорупційного законодавства. На думку відомства, до кінця квітня в країні продовжують діяти старі закони.
Про це йдеться в коментарі прес-служби Мін’юсту у відповідь на статтю в “Дзеркалі тижня. Україна”. Автор публікації зауважив, що в прикінцевих положеннях нового закону говориться, що він починає діяти тільки через півроку після публікації та набрання чинності. При цьому попередній антикорупційний закон “Про засади запобігання та протидії корупції” та пов’язаний з ним закон “Про правила етичної поведінки” втратили силу, припустив автор. Мін’юст заявляє, що це не так.
“Положення закону“Про запобігання корупції”, пов’язані з регулюванням суспільних відносин в антикорупційній сфері, будуть введені в дію 26 квітня 2015. Це правило поширюється і на пункт 3 про застосування законодавчих та інших нормативно-правових актів; пункт 4 про втрату чинності законами “Про засади запобігання та протидії корупції” та “Про правила етичної поведінки”; пункт 5 зазначеного розділу, яким передбачено ряд змін до законодавчих актів”, – йдеться в повідомленні міністерства.
Тобто до 26 квітня, коли почне діяти закон “Про запобігання корупції”, в Україні застосовуються старі антикорупційні закони.
Нагадаємо, що антикорупційний пакет з п’яти законопроектів Рада приймала 14 жовтня.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас