У Києві на одному з маршрутів виділять окрему смугу для громадського транспорту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві на одному з маршрутів виділять окрему смугу для громадського транспорту

Казна та Політика
621
У Києві для громадського транспорту буде виділена окрема смуга на маршруті між житловими масивами “Троєщина” і “Петрівка”.
Як повідомляє в понеділок прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА), відповідне доручення дав перший заступник голови КМДА Ігор Ніконов комунальному підприємству “Київпастранс”.
Метою нововведення є поліпшення транспортного обслуговування жилого масиву “Троєщина” і підвищення ефективності роботи наземного пасажирського транспорту загального користування. КП “Київпастранс” уже розпочало роботи щодо організації окремої смуги для громадського транспорту на проспектах Московському і Генерала Ватутіна на ділянці від перехрестя з вулицею Лайоша Гавро до Керченської площі.
Зараз проходить перший етап реалізації проекту – нанесення дорожньої розмітки та встановлення відповідних дорожніх знаків. Розмітка вже нанесена на ділянці від вулиці Лайоша Гавро до Московського моста.
Другим етапом буде внесення комплексних змін в схему організації дорожнього руху в районі транспортної розв’язки проспект Московський-проспект Оболонський, який передбачає розробку проектно-кошторисної документації.
“Троєщина” – один з найбільш густонаселених районів Києва, тому для нас важливо організувати перевезення пасажирів із цього мікрорайону на правий берег вранці і назад ввечері максимально швидко і комфортно. Один з варіантів зараз доступного рішення проблеми – це організація виділеної смуги з Троєщини до Петрівки, що ми робимо”, – заявив генеральний директор “Київпастранс” Сергій Майзель.
За його словами, після введення в дію виділеної смуги час пасажирів у дорозі скоротиться на 15-20%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас