Курс 12,95 грн/$1 близький до економічно обґрунтованого, але ринку потрібен певний час для поступового пошуку - НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Курс 12,95 грн/$1 близький до економічно обґрунтованого, але ринку потрібен певний час для поступового пошуку - НБУ

Валюта
4968
Нещодавні рішення центрального банку щодо валютного регулювання передбачають спочатку певний сплеск на валютному ринку, а потім його врівноваження та подальшу стабілізацію, – відзначила Голова Нацбанку Гонтарева. – Ринку потрібен певний час для поступового пошуку рівноважного курсу. Тож такі коливання були очікуваними для нас, ми впевнені, вони не будуть тривалими.
Гонтарева підкреслила, що додатковим фактором якнайшвидшої стабілізації ринку має стати рішення щодо безпосереднього продажу валюти НАК “Нафтогаз України”.
“Я дивлюся з оптимізмом у майбутнє, оскільки крупний імпортер – НАК “Нафтогаз України”, що створює на ринку величезний попит, наразі виведений з ринку, він купує валюту безпосередньо із наших валютних резервів”, – сказала вона та наголосила, що рахунок поточних операцій та стан платіжного балансу останні кілька місяців свідчили, що курс 12,95 грн/$1 близький до економічно обґрунтованого.
Голова НБУ підкреслила, що Нацбанк й надалі координуватиме цей процес проведенням валютних аукціонів на щоденній основі, але готовий вже в понеділок, 10 листопада, розглянути можливість додаткових заходів впливу.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас