Польща планує виділити $6 мільйонів на підтримку реформ в Україні в 2015 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Польща планує виділити $6 мільйонів на підтримку реформ в Україні в 2015 році

Кредит&Депозит
141
Польська влада в рамках програми допомоги іншим державам для їх демократичного розвитку планує виділити на підтримку реформ в Україні в майбутньому році понад 6 млн доларів.
Про це повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ Польщі.
“Україна належить до пріоритетних сфер підтримки польської закордонної допомоги, спрямованої на розвиток. Згідно з планом співробітництва на 2015 рік, плануємо, що підтримка для України буде близька до показника поточного року, тобто близько 21 млн злотих (6,2 млн. доларів за поточним курсом)”, – наголошується в повідомленні.
Польська влада планує виділити кошти на підтримку ключових реформ, зокрема, необхідних в рамках реалізації підписаного в цьому році Угоди про асоціацію України з Євросоюзом і реформи місцевого самоврядування.
Допомога, як і раніше, буде виділятися насамперед через неурядові організації, органи місцевого самоврядування і центральної влади, навчальні заклади, польське Посольство в Україні, а також Фонд міжнародної солідарності, який реалізовуватиме проекти, спрямовані на підтримку громадянського суспільства.
“Що стосується інструментів підтримки – МЗС не планує серйозних змін”, – зауважили в прес-службі.
Серед інших проектів, які польський уряд планує фінансувати в наступному році, – стипендії для українців і надання гуманітарної допомоги.
У міністерстві також зауважили, що фінансування проектів в Україні цього року збільшилася до 21 млн злотих з 7,8 млн злотих торік.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас