МВС відмовилося від нових закупівель Toyota Prius — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВС відмовилося від нових закупівель Toyota Prius

Кредит&Депозит
3411
МВС відмовилося від нових закупівель гібридних автомобілів Toyota Prius в рамках співробітництва України та Японії за Кіотським протоколом. Про це заявив міністр екології Андрій Мохник.
МВС зараз сказало, що не продовжуватиме проект”, – сказав він. Чи буде відновлено закупівля надалі, не уточнюється.
Україна почала купувати автомобілі Toyota Prius з гібридним бензиново-електричним двигуном для міліції в рамках продажу квот на викиди парникових газів Японії. Перші машини почали надходити в квітня 2013 року (тоді повідомлялося про закупівлю 1220 автомобілів), поставка продовжується до цих пір.
В цілому ж Україна до приходу Мохника в Кабмін витратила 3,1 мільярда гривень з 4,738 млрд, виручених від продажу квот. Уже при ньому були виділені 86 мільйонів на Toyota Prius, 295 мільйонів – на модернізацію вагонів Київського метрополітену.
Міністр додав, що зараз опрацьовується питання модернізації другої партії вагонів. “Що стосується модернізації вагонів метрополітену. Питання – у стадії обговорення. Процедура передбачає погодження з японською стороною. [Японці] розуміють ситуацію, коли складно відстежити корупційні схеми, і готові долучитися до великого проекту”, – заявив Мохник.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас