Хто заробив на курсі долара? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хто заробив на курсі долара?

Валюта
8215
Українські банки за дев’ять місяців цього року заробили на валютних операціях близько 6,6 млрд гривень. Такі дані надав Нацбанк. Це майже в чотири рази більше, ніж за такий же період минулого року. Тоді сумарний результат банків від операцій з валютою склав 1,8 млрд гривень.
Найбільше заробив на валюті банк Ігоря Коломойського – Приватбанк – близько 1,4 млрд гривень. В сім разів більше, ніж за перші три квартали минулого року.
На другому місці – Промінвестбанк – «дочка» російського державного Зовнішекономбанку. Валюта принесла ПІБу 1,2 млрд гривень, в десять разів більше торішніх показників. В топ-25 банків потрапили ще три російські фінустанови – Сбербанк Росії (415 млн гривень), БМ Банк (95 млн гривень) і ВТБ Банк (62 млн гривень).
У тому, що банківська система, яка терпить збитки, заробила на курсі, немає нічого дивного. «Минулого року курс був стабільним. Цього року він ріс, відповідно, привів до зростання маржі і збільшенню доходу. Така картина у всіх банків, чесно показують цю графу у звітності», – коментує ситуацію фінансист з великого банку, що увійшов в топ-10. До розширення маржі додалося також зростаюче бажання клієнтів купити більше валюти. «Багато клієнтів, побоюючись девальвації, прагнули купити валюту в розмірах, що перевищують їх звичайні», – пояснює заступник голови банку, який потрапив в топ-10.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас