Генпрокуратура відкрила справу за розтрату 24 млн грн чиновниками Мінсоцполітики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Генпрокуратура відкрила справу за розтрату 24 млн грн чиновниками Мінсоцполітики

Казна та Політика
432
Генеральна прокуратура України відкрила кримінальне провадження за фактами розтрати чиновниками Міністерства соціальної політики коштів при закупівлі систем реабілітації для дітей з церебральним паралічем.
“Генеральною прокуратурою України вивчено стан дотримання Міністерством соціальної політики законодавства у сфері державних закупівель протягом 2014 року. Встановлено, що службовими особами відомства переможцем конкурсних торгів із закупівлі систем реабілітації для дітей, хворих на дитячий церебральний параліч, безпідставно обрано підприємство, пропозиція якого не відповідала кваліфікаційним вимогам документації конкурсних торгів. З ним укладено договір закупівлі на загальну суму понад 24 млн грн”, – повідомляє прес-служба Генпрокуратури в четвер.
Між тим, як зазначають в прес-службі, згідно з даними уповноважених органів, застосування закупленої системи реабілітації дітей, хворих на дитячий церебральний параліч, не передбачено.
За фактом розтрати службовими особами Мінсоцполітики коштів держбюджету в особливо великих розмірах, внесення в офіційні документи недостовірних відомостей, Генеральною прокуратурою України 4 листопада цього року розпочато кримінальне провадження за ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч.2 ст.366 (службова підробка) КК України
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас