В Одеській області викрито конвертаційний центр з обігом близько 0,5 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Одеській області викрито конвертаційний центр з обігом близько 0,5 млрд

Казна та Політика
913
Співробітники фіскальної служби Одеської області викрили конвертаційний центр з обігом близько 0,5 млрд грн, повідомляє прес-служба Головного управління Держфісслужби України.
В повідомленні зазначається, що в конвертаційному центрі працювали не менше 10 осіб. Його організатори надавали послуги підприємствам реального сектора економіки різних регіонів України з мінімізації податкових зобов’язань та переведення безготівкових грошових коштів у готівку.
“Злочинна схема полягала в створенні без наміру здійснення діяльності ряду суб’єктів господарювання, які були зареєстровані в Миколаєві. В схемі з формування податкового кредиту з ПДВ, прикриттю безтоварних операцій та переведення в готівку отриманих коштів був задіяний один з відомих комерційних банків Одеси. Також незаконне формування витратної частини здійснювалося за рахунок залучення до мінімізації податкових зобов’язань підприємств-імпортерів “, – повідомили в службі.
За результатами оперативно-розшукової діяльності вдалося встановити, що лише цього року загальний обсяг проконвертованих коштів склав понад 200 млн грн, сума ПДВ склала понад 30 млн грн.
Під час обшуків вилучено реєстраційна та бухгалтерська документація, документи банківських рахунків фіктивних СПД, печатки та документи компаній-нерезидентів, банківські картки та комп’ютерна техніка.
В даний час за даним фактом проводиться досудове розслідування для встановлення повного кола осіб, причетних до діяльності центру.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас