Ощадбанк запустив спільний з IFC проект щодо енергоефективності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ощадбанк запустив спільний з IFC проект щодо енергоефективності

Кредит&Депозит
1853
Ощадбанк розпочав співпрацю з Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC) в рамках проекту “Енергоефективність у житловому секторі України”. Про це повідомляється в прес-релізі банку.
Міжнародна фінансова корпорація надає Ощадбанку консультації щодо створення програми фінансування енергозбереження ОСББ (об’єднання співвласників багатоквартирних будинків). Банком розробляється спеціальний кредитний продукт, який буде запроваджений на початку 2015 року.
Проект діятиме у всіх областях України. Крім цього, в кожному обласному управлінні Ощадбанку буде працювати фахівець, який надаватиме громадянам консультації щодо створення ОСББ і механізмам фінансування заходів, спрямованих на підвищення енергоефективності таких об’єднань.
“Для України, яка на сьогодні є лідером нераціонального споживання енергоресурсів в Європі, реалізація енергоефективних проектів є стратегічним завданням розвитку. І це має відбуватися на всіх рівнях. Ощадбанк як державний соціально відповідальний банк не міг не долучитися до програм енергоефективності в житловому секторі.
Ми вже почали роботу з кредитування громадян на придбання котлів, що працюють на будь-яких видах палива і енергії крім природного газу. На черзі розробка банківського продукту щодо кредитування ОСББ”, – зазначив голова правління Ощадбанку Андрій Пишний.
Досвід IFC в інших країнах показує, що енергозберігаючі технології економічно ефективніші в разі їх впровадження на рівні всього будинку, а не в окремо взятій квартирі. Житловий сектор – другий за величиною споживач енергії в Україні після промисловості. Проект “Енергоефективність у житловому секторі України” дозволить скоротити споживання енергетичних ресурсів і зменшити їх імпорт, що позитивно вплине на зміцнення енергетичної незалежності країни.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас