Кабмін дав "зелене світло" 3G-конкурсу в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін дав "зелене світло" 3G-конкурсу в Україні

Казна та Політика
925
Кабінет міністрів України надав Національній комісії, що здійснює держрегулювання в сфері зв’язку та інформатизації (НКРЗІ), оголосити конкурс на отримання ліцензій на зв’язок стандарту UMTS (3G).
Про це повідомив журналістам міністр Кабінету міністрів Остап Семерак в середу.
“Згідно з документом, який ми сьогодні затвердили (умови конкурсу – ред.), НКРЗІ буде мати можливість оголосити конкурс, він проходитиме впродовж 60 днів. На січень місяць буде підведення підсумків”, – сказав він.
О.Семерак додав, що умови конкурсу на отримання ліцензії, які в середу затвердив уряд, дадуть можливість максимальній конкуренції та максимально прозорому проведенню конкурсу.
Він також зазначив, що процес конверсії частот пройде без елементів корупції.
“Тобто за додаткові кошти, які буде сплачувати переможець – будуть проводитися заходи щодо заміни відповідного військового обладнання.
Як повідомлялося, НКРЗІ на засіданні 28 жовтня 2014 затвердила умови конкурсу на отримання ліцензій на зв’язок стандарту UMTS, після чого їх повинен був затвердити Кабмін.
На конкурс будуть виставлені три ліцензії зі стартовою ціною 2,443 млрд грн кожна. Вартість конверсії, яка буде здійснюватися за рахунок операторів, складе 1,6 млрд грн.
Глава комісії Олександр Животовський зазначав, що умови тендеру повністю відповідають вимогам уряду.
Перший етап проведення конверсії складе 23 місяці, його вартість становить 532, 5 млн грн; другий етап буде тривати 18 місяців з вартістю 534, 5 млн грн, третій – 17 місяців з вартістю 534, 4 млн грн.
Оплата конверсії проводитиметься пропорційно кількості лотів в рівних пропорціях і на рівних умовах.
Крім того, в ході засідання комісії 28 жовтня відзначає, що умови конкурсу не містять додаткових обмежень, крім передбачених законодавством.
Так, раніше повідомлялося, що згідно з проектом постанови Кабінету міністрів однією з причин відмови у визнанні претендентів переможцями є застосування до них санкцій згідно закону “Про санкції”. Ліцензія, яка буде отримана в результаті перемоги на конкурсі, може бути анульована, якщо до юрособи-переможця буде застосовано вищевказаний закон.
Відповідно до цього закону, спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи можуть застосовуватися з боку України щодо іноземної держави, юридичної та фізичної особи, іноземців або осіб без громадянства, а також суб’єктів, які здійснюють терористичну діяльність. На даний момент жоден з претендентів на конкурс не потрапив під дію цього закону.
НКРЗІ в свою чергу 7 жовтня схвалила проект постанови Кабміну про проведення конкурсу на отримання ліцензії на зв’язок третього покоління, вилучивши з нього норму про неучасть у конкурсі компаній, підконтрольних російському бізнесу.
Зараз частоти 3G в Україні є тільки у оператора “ТриМоб”, що належить “Укртелекому” Рината Ахметова.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас