"Нафтогаз" купуватиме газ у "Газпрому" в моменти пікового споживання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз" купуватиме газ у "Газпрому" в моменти пікового споживання

Енергетика
565
НАК “Нафтогаз України” має намір закуповувати газ у російського “Газпрому” в моменти пікового споживання, основним постачальником для України залишаються європейські компанії, повідомляє прес-служба “Нафтогазу”.
“Умови угоди дозволяють нам купувати російський газ для балансування системи в моменти пікового споживання. Припустимо, ми бачимо, що українські споживачі відбирають більше газу, ніж можуть забезпечити всі інші ресурси (власний видобуток, імпорт зі країн ЄС, сховища), і нам потрібен буде додатковий газ. Тоді ми скористаємося своїм правом купувати газ у “Газпрому”. Основним постачальником імпортного газу в Україну цієї зими залишаться європейські компанії”, – цитує прес-служба голови правління НАК Андрія Коболева.
Глава компанії закликав українців економити імпортне паливо. “Дві третини споживання газу в зимовий період припадає на домогосподарства. Дуже гарячі батареї і відкриті вікна в будинках – найкращий спосіб збільшити закупівлі російського газу”, – резюмував він.
Водночас заступник голови Європейської комісії Марош Шефчович заявив, що задоволений виконанням українським “Нафтогазом” своєї частини домовленості в рамках тристоронніх переговорів по газу і виплатою “Газпрому” першого траншу боргу.
“З наближенням зими дуже важливо, щоб потік газу з Росії в Україну міг бути перезапущений. Це є важливим кроком для забезпечення поставок газу громадянам і бізнесу на Україні та в Європейському Союзі”, – йдеться в заяві Шефчовіча.
За словами заступника голови Єврокомісії, успіх переговорів доводить, що “при широкій співпраці Європейської комісії з нашими партнерами в Україні та в Росії, а також з міжнародними фінансовими органами можуть бути знайдені рішення навіть найскладніших проблем”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас