"Укртелеком" повинен знизити тарифи на користування лініями зв'язку - рішення АМКУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укртелеком" повинен знизити тарифи на користування лініями зв'язку - рішення АМКУ

Казна та Політика
1076
АМКУ зобов’язав ПАТ “Укртелеком” знизити тарифи на послуги з надання в користування ліній безпосереднього зв’язку між двома кінцевими пунктами на місцевій телефонній мережі. Про це повідомили в прес-службі відомства.
В органи Антимонопольного комітету України надходять звернення суб’єктів господарювання (операторів, провайдерів телекомунікацій) на відповідність вимогам законодавства про захист економічної конкуренції дій ПАТ “Укртелеком” з приводу затвердження тарифів за користування лініями безпосереднього зв’язку між двома кінцевими пунктами на місцевій телефонній мережі.
“Ці послуги забезпечують потреби банківських установ (для забезпечення функціонування мережі банкоматів), підприємств малого і середнього бізнесу, а також невеликих філій / відділень банків, страхових компаній і т.д.
В ході проведеного дослідження встановлено, що ВАТ “Укртелеком” затвердило тарифи на організацію та користування лінією прямого зв’язку, які для операторів, провайдерів телекомунікацій підвищилися в 5 – 16 разів.
Вирішальний вплив на прийняття рішення про перегляд тарифів, як зазначив ПАТ “Укртелеком”, мав аналіз рівня діючих ринкових цін на подібні послуги, зокрема, послуги місцевих цифрових каналів зв’язку.
Однак дослідженням доведено, що послуги місцевих цифрових каналів зв’язку не є товаром-замінником послугах з надання в користування ліній безпосереднього зв’язку.
Відповідно за підсумками січня – вересня 2014 ПАТ “Укртелеком” має ознаки такого, яке займає монопольне (домінуюче) становище на ринку послуг з надання в користування ліній безпосереднього зв’язку між двома кінцевими пунктами на місцевій телефонній мережі України”, – сказано в повідомленні.
За інформацією ВАТ “Укртелеком”, за останні півтора року до дати зміни тарифів спостерігалася негативна динаміка попиту операторів і провайдерів телекомунікацій на лінії прямого зв’язку, а також позитивна динаміка пропозиції.
За умови наявності розвинутої конкуренції зазначені фактори вимагають, як правило, від учасників ринку оптимізації своєї тарифної політики в сторону зменшення вартості.
“Враховуючи зазначене, Антимонопольний комітет України, керуючись статтею 46 Закону України“Про захист економічної конкуренції”, з метою припинення дій, які містять ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції, надав ПАТ “ Укртелеком” обов’язкові для розгляду рекомендації, а саме, переглянути тарифи на послуги з надання в користування ліній безпосереднього зв’язку між двома кінцевими пунктами на місцевій телефонній мережі, і привести їх розмір до рівня, що існував би в умовах значної конкуренції на ринку.
Про результати розгляду цих рекомендацій ПАТ “Укртелеком” зобов’язане повідомити в Антимонопольний комітет України у тридцятиденний строк з дня їх отримання”, – відзначили в прес-службі.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас