Суд зобов'язав «Вугілля України» виплатити «Сбербанку Росії» 669 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд зобов'язав «Вугілля України» виплатити «Сбербанку Росії» 669 млн

Кредит&Депозит
1025
«Вугілля України» просив у суду відстрочку на 3 роки в зв’язку з важким фінансовим становищем компанії, проте суд відмовив.
Господарський суд Києва зобов’язав оператора оптового ринку вугільної продукції державне підприємство «Вугілля України» виплатити українській дочірньої компанії «Сбербанку Росії» 668,624 млн грн платежів за простроченим кредитом, говориться в постанові суду.
Згідно з документом, держкомпанія «Вугілля України» на початку 2013 року відкрила кредитну лінію на 47 млн ​​дол. В «Дочірньому банку Сбербанку Росії» терміном на 1 рік під 11,5% річних. Кредитним договором останній день кредитної лінії визначений 27 лютого 2014. По завершенню кредитної лінії держкомпанія не розрахувалася з банком, після чого кредитор приступив до нарахування пені за прострочення.
Згідно з матеріалами справи, «Вугілля України» просив у суду відстрочку на 3 роки в зв’язку з важким фінансовим становищем компанії, проте суд відмовив.
21 жовтня 2014 господарський суд Києва повністю задовольнив вимоги «Дочірнього банку Сбербанку Росії».
Довідка. ДП «Вугілля України» є оператором Оптового ринку вугільної продукції і здійснює продаж практично всього вугілля, видобутого на вугільних підприємствах, що знаходяться в управлінні Міністерства енергетики та вугільної промисловості.
«Дочірній банк Сбербанку Росії» (Київ) зареєстрований в червні 2001 року, є 100% дочірнім банком АБ «Сберегательный банк Российской Федерации» (Москва).
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас