"Чорне золото" продовжує падати - ціна Brent опустилася до $82 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Чорне золото" продовжує падати - ціна Brent опустилася до $82

Енергетика
967
Ціни на нафту знижуються через слабких економічних показників Китаю – одного з найбільших споживачів палива.
До 8.55 МСК ф’ючерси на Brent подешевшали на $0,48 до $82,34 за барель, а ф’ючерси на WTI – на $0,20 до $76,99 за барель. Ціни на обидва еталони втратили більше 2 відсотків напередодні, бо Саудівська Аравія знизила ціни на нафту для США.
Зростання виробничих і невиробничих галузей китайської промисловості сповільнилося в жовтні, показали індекси PMI, розраховані HSBC/Markit. Запаси нафти в США знизилися на 639.000 барелів минулого тижня, за даними Американського інституту нафти, при прогнозі зростання на 2,2 мільйона барелів.
На ринок також вплинуло зниження прогнозу економічного зростання єврозони Єврокомісією.
“Зниження прогнозу для Європи не було несподіваним, але нагадало про існування ризиків. Я думаю, в такій ситуації ціни на нафту повинні впасти настільки, щоб змінився обсяг поставок. Але наскільки можуть знизитися ціни, ніхто не знає”, – сказав старший аналітик CMC Markets в Сіднеї Рик Спунер.
Міністр нафтової промисловості Саудівської Аравії Алі аль-Наїмі в найближчі дні вперше за багато років здійснить ділові поїздки до Венесуели і Мексики, повідомили джерела. Це відбудеться незадовго до наради ОПЕК, на якій організація може розглянути питання про зміну політики в галузі видобутку нафти.
За матеріалами:
МIА Рейтер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас