Суд вирішив стягнути з ОПЗ 1,3 млрд грн на користь газотрейдера — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд вирішив стягнути з ОПЗ 1,3 млрд грн на користь газотрейдера

Енергетика
429
Господарський суд Одеської області 3 листопада задовольнив позов ТОВРГК-трейдинг” до ПАТ “Одеський припортовий завод” (ОПЗ) про стягнення з підприємства 1,21 млрд грн боргу за поставлений в січні-червні 2014 природний газ і 114 млн грн штрафних санкцій за прострочення платежів, повідомили в “РГК-трейдинг”.
За інформацією компанії, представники ОПЗ в суді не заперечували наявності боргу, а в ході розгляду справи завод перерахував “РГК-трейдинг” 26,7 млн ​​грн в рахунок його погашення.
“Звернутися до суду компанія“РГК-Трейдинг” була змушена у зв’язку з тим, що ОПЗ, за мовчазної згоди оператора ринку, не розрахувавшись з нами, перейшов до іншого постачальника, що повністю суперечить чинному законодавству, що регулює ринок газу. У зв’язку з тим , що керівництво ОПЗ не йде на контакт, ми були змушені звернутися в судові інстанції”, – зазначив у коментарі агентству директор “РГК-Трейдинг” Артем Компан.
Компанія “РГК-Трейдинг” поставляла на ОПЗ газ в першій половині 2014 року. Якщо в першому кварталі підприємство платило за газ, то за поставки з квітня по червень (217 млн ​​куб.м.) ОПЗ з “РГК-Трейдинг” не розрахувався.
ОПЗ займається виробництвом хімічної продукції, а також перевалкою аміаку на морський транспорт. Завод знаходиться в державній власності, але його планується виставити на приватизацію.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас