Парламентська коаліція не матиме розбіжностей в питаннях реформи охорони здоров'я - Богомолець — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Парламентська коаліція не матиме розбіжностей в питаннях реформи охорони здоров'я - Богомолець

Казна та Політика
364
Парламентська коаліція не матиме розбіжностей в питаннях, пов’язаних з реформою системи охорони здоров’я, повідомила кандидат в депутати, радник президента України Ольга Богомолець на брифінгу в Києві у вівторок.
“Я займалася підготовкою медичною реформою як радник президента. Я відповідаю за узгодження коаліційної угоди в частині реформи охорони здоров’я з усіма політичними силами, що входитимуть до коаліції, і поки не бачу жодних перешкод”, – сказала вона.
За словами О.Богомолець, закладені в проекті коаліційної угоди стратегічні напрацювання в частині медреформи будуть узгоджені зі Світовим банком та Всесвітньою організацією охорони здоров’я.
“Стратегія медреформи буде розписана на найближчі два роки і після цього винесена на обговорення громадськості”, – сказала вона.
О.Богомолець також зазначила, що держзакупівлі лікарських засобів надалі передбачається здійснювати у виробників за умови укладення з ними довгострокових контрактів (на три-п’ять років).
“Це дозволить істотно знизити ціну”, – сказала вона, коментуючи можливість відмови від закупівель вакцин у російських виробників і закупівель їх у європейських фармкомпаній.
Крім того, за словами О.Богомолець, реформа системи фінансування охорони здоров’я передбачатиме виділення коштів на закупівлю вакцин з держбюджету, в той час як забезпечення сімейної медицини буде переведено на рівень обласних бюджетів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас