З кінця листопада в СБУ стартує люстрація — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З кінця листопада в СБУ стартує люстрація

Казна та Політика
344
Голова СБУ Валентин Наливайченко підписав наказ «Про початок проведення в Службі безпеки України перевірки, передбаченої статтею 5 Закону України “Про очищення влади”.
Текст документа (від 3.11.2014 р) оприлюднено на офіційному сайті СБУ.
Згідно з наказом, перевірки пройдуть з 24 листопада 2014 р. до 31 січня 2015 р. – щодо голови СБУ, його перших заступників і заступників, посадових, службових та військових посадових осіб Центрального управління СБУ; з 5 березня 2015р. по 31 травня 2015р. – Щодо керівників та заступників керівників регіональних органів СБУ, їх міжрайонних, районних та міських підрозділів, керівників навчальних закладів, установ, організацій, підприємств СБУ, їхніх заступників.
Далі, починаючи з 5 квітня 2015р., перевірки за графіком будуть проводитися стосовно посадових, службових та військових посадових осіб регіональних управлінь СБУ, а також – в четвертому кварталі 2015р. – закладів, установ, організацій, підприємств СБУ, Штабу Антитерористичного центру при СБУ і т.д.
Як повідомлялося, 15 жовтня набрав чинності Закон «Про очищення влади» (про люстрацію). Закон визначає правові та організаційні засади проведення перевірки державних службовців та прирівняних до них осіб, посадових осіб органів місцевого самоврядування «з метою відновлення довіри до влади і створення умов для побудови нової системи органів влади відповідно до європейських стандартів».
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас