Порошенко вимагає "повного оновлення" складу уряду - окрім Яценюка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко вимагає "повного оновлення" складу уряду - окрім Яценюка

Казна та Політика
2320
Кабінет міністрів вимагає повного оновлення, заявляє президент України Петро Порошенко.
“Щодо складу самого уряду, то Кабінет міністрів вимагає повного оновлення! Звільнення від непрофесіоналізму та корупційних пут партійно-квотного принципу. Він повинен формуватися виключно на професійній основі. І почати, нарешті, проводити реформи, спираючись на парламент, оновлений більше, ніж на половину”, – йдеться в зверненні президента, оприлюдненому на сайті глави держави в понеділок.
Порошенко нагадав, що майбутня фракція партії “Блок Петра Порошенка” відгукнулася на його ініціативу підтримати кандидатуру Арсенія Яценюка на посаду голови нового уряду.
“Коаліція, відповідно до Конституції України, має запропонувати президенту для внесення на затвердження новообраною Верховною Радою кандидатуру прем’єр-міністра. Майбутня фракція партії “Блок Порошенка” вже відгукнулася на мою ініціативу підтримати Арсенія Яценюка на посаді голови нового уряду. Але принциповим для них питанням при цьому є спільне узгодження європейського зразка коаліційної угоди, проект якого вони вже запропонували партнерам і суспільству”, – йдеться в зверненні.
За словами глави держави, європейській політичній культурі притаманні дуже докладні коаліційні угоди, де план дій розписаний мало не по дням.
“Коаліційна угода – .. Це контракт коаліції з країною. Він не може бути коротким папірцем на три сторінки. Днями я розмовляв з німецьким канцлером Ангелою Меркель. У Німеччині – довга історія коаліційного уряду. І досвід показує, сказала мені пані Меркель, що чим товще Угода, тим довше працює коаліція”, – підкреслив президент.
Він висловив надію, що Блок Порошенка як політсила, яка набрала найбільшу кількість голосів на виборах, гідно впорається із завданням по формуванню коаліції.
“Народний фронт”, який став другим за кількістю мандатів, “Самопоміч”, яка фінішувала третьою, Радикальна партія і “Батьківщина”, які подолали п’ятивідсотковий бар’єр – всі вони разом повинні стати учасниками проєвропейської коаліції. Але створювати коаліцію – це не робота президента”, – сказав Порошенко.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас