Сьогодні в Україну прибувають експерти МВФ - з новим главою місії, який займається найбільш "складними програмами" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сьогодні в Україну прибувають експерти МВФ - з новим главою місії, який займається найбільш "складними програмами"

Кредит&Депозит
580
Сьогодні, 4 листопада, в Україну прибуває місія МВФ. Мета візиту – обговорення системи оподаткування надр, повідомляє прес-служба Міністерства фінансів.
Як зазначив заступник міністра фінансів Денис Фудашкін, дане питання в даний час є одним з найбільш дискусійних, тому і було вирішено запросити висококваліфікованих фахівців, які не мають конфлікту інтересів щодо того, яка модель була б найбільш оптимальною.
“Вони тут перебуватимуть два тижні для більш детальної дискусії про систему оподаткування та нафтогазового комплексу, і залізної руди, та інших надр. Ми їх запросили спеціально, щоб провести більш детальну дискусію, обговорити, які моделі в світі застосовуються, вибрати більш оптимальний для України”, – пояснив Фудашкин.
Також ключовий кредитор України Міжнародний валютний фонд назначив нового главу Європейського департаменту Фонду, завданнями якого стане, в тому числі кураторство програми співробітництва з Україною.
Як повідомили в прес-центрі Фонду, новим главою департаменту стане датчанин Поль Томсен, який раніше очолював місію МВФ в Ісландії, Португалії та Греції.
Колишній керівник Європейського департаменту МВФ Реза Могхадам пішов у відставку в липні поточного року.
Коментуючи нове призначення, директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард зазначила, що Томсен – це “чиновник на своєму місці”.
“У роки фінансової кризи Томсен очолював місії в Ісландії – країні, першою постраждала від фінансової кризи, в Греції та Португалії, – цитує Лагард прес-центр МВФ -. Останнім часом він займається найбільш складними програмами в країнах Європи, включаючи Румунію і Україну”.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас