Одеська залізниця відвантажила перші 100 вагонів південноафриканського вугілля — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Одеська залізниця відвантажила перші 100 вагонів південноафриканського вугілля

Енергетика
406
Одеська залізниця (ОЗ) по станції Іллічівськ відвантажила більше 100 вагонів південноафриканського вугілля. Як повідомила прес-служба залізниці, 1 листопада був відвантажений 51 вагон, 2 листопада – 24 вагона, 3 листопада ще 38 вагонів.
“Коли стало зрозуміло, що перевезення вугілля буде забезпечено вагонним парком“Укрзалізниці”(ДП“Український транспортно-логістичний центр”), а не силами приватних компаній, процес навантаження/відправки вантажу стратегічного значення здійснюватиметься приблизно по 100 вагонів на добу”, – зазначається в повідомленні.
Середньодобове навантаження на станції Іллічівськ становить 100-130 вагонів, тому в разі оперативної подачі рухомого складу під навантаження і злагодженої роботи експедиторів, портовиків і залізничників відправка всього обсягу вантажу – понад 1,2 тис. вагонів вугілля – триватиме 10-15 діб.
Крім того, на станції триває звичайна робота – проходить навантаження марганцевої руди і нікелю. Таким чином, обсяги роботи станції виросли вдвічі.
“Працівники Іллічівського порту і станції Іллічівськ докладають максимальних зусиль для забезпечення якнайшвидшого відправлення вантажу до станції призначення, так як найближчим часом (8-12 листопада) очікується друга партія вугілля в обсязі 86 тис. тонн”, – йдеться в прес-релізі ОЖД.
Як повідомлялося, “Укрінтеренерго” 19 серпня підписало угоду з Steel Mont Trading Ltd. на поставку 1 млн тонн вугілля антрацитної групи. Щомісяця в Україні повинно надходити 250 тис. тонн цього палива.
Перше судно TX Scotian Express з вугіллям з ПАР ошвартувалися в Іллічівському МТП 23 жовтня. За інструкцією вантажоодержувача, перша партія вугілля буде відвантажуватися з порту на Трипільську ТЕС (станція Трипілля-Дніпровська) і Зміївську ТЕС (станція Лиман) по 34,2 тис. тонн і 50 тис. тонн відповідно. За словами міністра енергетики та вугільної промисловості України Юрія Продана, ціна поставленого з ПАР вугілля становить $86 за тонну.
В цілому державні та приватні підприємства країни підписали угоди про поставку до 5,6 млн тонн імпортного вугілля до кінця 2015 року з ПАР і РФ. Це пов’язано з падінням видобутку вугілля і його доставки з Донецької та Луганської областей через бойові дій і, як наслідок, скороченням запасів вугілля на складах теплових електростанцій.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас