Європейським інвесторам рекомендують проекти в секторі відновлюваної енергетики України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейським інвесторам рекомендують проекти в секторі відновлюваної енергетики України

Енергетика
866
Німецькі експерти рекомендують європейським інвесторам впроваджувати проекти в секторі відновлюваної енергетики України. Така теза прозвучала на зустрічі Голови Держенергоефективності України Сергія Савчука з представниками Спеціального агентства з питань відновлюваних ресурсів Федеративної Республіки Німеччина, Консультативної групи GFA ФРН, яка відбулася 31 жовтня в Держенергоефективності України.
“Сьогодні Урядом прийнято Національний план дій з відновлюваної енергетики до 2020 року, мета якого збільшити частку відновлюваної енергетики в енергетичному балансі України до 11%. Для досягнення такої амбітної мети Уряд створює максимально сприятливі умови для інвесторів, котрі бажають працювати в Україні”, – повідомив Сергій Савчук.
Ульріх Тоеркауф – експерт групи GFA ФРН зі свого боку зазначив, що прийняті урядом України рішення вже сьогодні є привабливим стимулом для інвестицій у розвиток відновлюваної енергетики. Він також вказав, група GFA плідно співпрацює з європейськими інвесторами і рекомендує впроваджувати інвестиційні проекти з відновлюваної енергетики в Україні.
Леся Матіюк – співробітник Спеціального агентства з питань відновлюваних ресурсів Федеративної Республіки Німеччина повідомила, що в рамках проекту BIO-PROM “Підтримка сталого виробництва та використання енергії з біомаси в Російській Федерації та Україні” наприкінці листопада поточного року починає свою роботу програма з підвищення кваліфікації та знань в галузі біоенергетики для України, участь в якій є безкоштовною. До участі у відповідній програмі залучатимуться представники центральних та місцевих органів влади, а також представники підприємств, що працюють в сфері біоенергетики.
Голова Агентства Сергій Савчук відзначив важливість такої програми і зазначив, що Урядом України затверджено план короткострокових і середньострокових заходів зі скорочення обсягу споживання природного газу на період до 2017 року і відповідне навчання в першу чергу стане в нагоді представникам місцевих органів влади.
Наприкінці зустрічі сторони, з урахуванням позитивних змін, які відбулися в Україні, дійшли згоди про необхідність підписання оновленого Меморандуму про взаєморозуміння між Держенергоефективності України та Спеціальним агентством з питань відновлюваних ресурсів Федеративної Республіки Німеччина.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас