Біометричні паспорти почнуть видавати з 1 січня 2015 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Біометричні паспорти почнуть видавати з 1 січня 2015

Казна та Політика
1992
На сьогодні в Україні ще не налагоджене серійне виробництво біометричних паспортів, але все робиться для цього. Про це сказала заступник Міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль. За її словами, європейська місія не може визначити безпеку біометричних паспортів, оскільки ще не запущено їх серійне виробництво.
“Тому європейська комісія не може провести оцінки з безпеки цих паспортів, щодо рівнів їх захисту. Це недолік, який ми плануємо усунути. Найближчим часом ми запустимо серійне виробництво біометричних паспортів”, – повідомила представник МЗС.
Зеркаль зазначила, що запуск серійного виробництва і видача біометричних паспортів планується з 1 січня. “Завдання стоїть у тому, щоб запустити всю систему, а з 1 січня вже видачу паспортів. Зараз проходять наради, щоб вирішити проблемні питання, пов’язані з запуском цього серійного виробництва. Воно пов’язане з фінансуванням і з технічною стороною процесу”, – пояснила представник відомства.
Зеркаль також зазначила, що єдиним недоліком, який необхідно усунути на шляху до безвізового режиму з ЄС, є питання видачі біометричних паспортів.
“У вересні в Україні було 4 місії ЄС з оцінки прогресу в цій сфері: одна – з контролю за кордонами, інша – з питання безпеки документів, ще дві – з питань притулку та міграції. Можу засвідчити, що у нас досить позитивні результати”, – зазначила вона.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас