Міненерго має намір зекономити понад 4 млрд грн на вугільній галузі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міненерго має намір зекономити понад 4 млрд грн на вугільній галузі

Енергетика
1349
Міністерство енергетики та вугільної промисловості має намір в поточному році витратити на фінансування вугільної галузі на 4,3 млрд грн менше, ніж в 2013 році.
Про це заявив перший заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Юрій Зюков на прес-конференції.
«З початку року на вугільну галузь було виділено 8,3 млрд грн, що на 4,1 млрд грн менше, ніж у відповідному періоді минулого року. У 2013 році бюджет країни витратив на вугільну галузь 15,2 млрд грн. Цього року ми очікуємо витратити 10,9 млрд грн, тобто на 4,3 млрд грн менше, ніж було витрачено минулого року», – сказав він.
За словами Зюкова, міністерству вдасться домогтися такої економії, зокрема, за рахунок виключення посередників з технологічного процесу реалізації вугілля.
«Ми прибрали тіньові схеми, які працювали при минулому уряді. Як працювала схема? Було державне підприємство, тобто шахта, далі був посередник, далі була фабрика, знову посередник і далі була генеруюча компанія або завод… Таким чином, на кожній тонні вугілля при старій владі заробляли близько 400 грн. Тепер вугілля йде напряму від шахти до “Вугілля України” і потім генеруючим компаніям або заводам», – підкреслив він.
Нагадаємо, напередодні стало відомо, що Міненерго вносить 500 тис. грн до статутного капіталу новоствореного держпідприємства «Державна вугільна компанія».
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас