У Порошенка хочуть скоротити кількість депутатів до 300 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Порошенка хочуть скоротити кількість депутатів до 300

Казна та Політика
1794
Радник президента України, кандидат в народні депутати від “Блоку Петра Порошенко” Микола Томенко вважає, що одними з першочергових рішень нової Верховної Ради повинні стати скасування депутатської недоторканності та скорочення депутатського корпусу до 300 осіб.
Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбук.
“Отже, перші рішення нового парламенту повинні бути наступні: закон про вибори на пропорційній основі за відкритими списками, внесення змін до Конституції щодо ліквідації депутатської недоторканності … Однак необхідно прояснити моїм новим колегам по парламенту, що “по-швидкому”, як вони пропонують, недоторканність ліквідувати неможливо. Необхідно змінити статтю 80 Конституції і, звичайно, за процедурою конституційних змін, а не просто закону”, – написав Томенко.
Водночас, на думку Томенка, зміни до Конституції слід розділити на дві категорії – “очевидні і дискусійні”. Очевидними він називає скорочення кількості депутатів до 300 і ліквідацію недоторканності. “Їх необхідно вносити в перший день роботи парламенту. Дискусійні – опрацювати в рамках конституційної комісії і вже потім пропонувати для розгляду”, – пояснив він.
Конституційний склад Верховної Ради нині – 450 народних депутатів.
За матеріалами:
gazeta.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас