"У пацієнта відірвана голова, а рідню хвилює, що подумають сусіди" - екс-міністр економіки Грузії розкритикував реформи в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"У пацієнта відірвана голова, а рідню хвилює, що подумають сусіди" - екс-міністр економіки Грузії розкритикував реформи в Україні

Казна та Політика
7210
Екс-міністр економіки Грузії і радник президента Порошенка Каха Бендукідзе порівняв реформи в Україні з “пацієнтом, у якого відвалюється голова” і висловив упевненість що влада в Україні не зацікавлена ​​всерйоз в дерегуляції економіки і скороченні держапарата.
На його думку, чиновники не показали ані найменшого бажання щось міняти в країні після втечі екс-президента Януковича.
Говорячи про роботу українського уряду після зміни влади на початку 2014 року, Бендукідзе заявив: “У пацієнта відірвана голова, він стікає кров’ю. Що ж роблять родичі? Вони лише смутно хвилюються про те, що подумають сусіди.
На думку Бендукідзе, в Україні занадто багато міністерств і відомств.
“Кому вони потрібні, коли єдиною функцією уряду є взяти гроші від Міжнародного валютного фонду і передати їх в якості оплати за російський газ?”, – відзначає він.
При цьому Бендукідзе нагадав, що дерегуліряція економіки була включена в “порядок денний” всіх великих політичних партій на парламентських виборах. Однак, за словами Бендукідзе, немає ніяких ознак того, що хтось із них серйозно ставиться до цього.
Група іноземних експертів публічно запропонувала властям скоротити держвидатки з 55% ВВП до 34%, усунути енергетичні субсидії і знизити чиновникам пенсію – 4% ВВП.
Як зазначає Бендукідзе, реалізація даних пропозицій малоймовірна.
“Я говорю людям в уряді про ліквідацію енергетичних субсидій, але я чую у відповідь, що “люди не будуть раді”, – відзначає він.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас