ДФС розіслала 174 листи на доплату 18 млрд податків - через неприйняття Радою закону про амністію капіталу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДФС розіслала 174 листи на доплату 18 млрд податків - через неприйняття Радою закону про амністію капіталу

Казна та Політика
2006
Державна фіскальна служба (ДФС) України розіслала недобросовісним платникам податків листи на доплату 18 млрд грн податків у зв’язку з неприйняттям Верховною Радою законопроекту “Про податковий компроміс”, повідомив глава ДФС Ігор Білоус.
“Ми знизили кількість перевірок, але підвищили їх якість. Не спорю, не всіх, але основних. І у нас виникають перевірки з подальшим донарахуваннями податків, де сотні мільйонів, а то й мільярди. Що з цим робити? Там відомі структури, але закривати очі на порушення не можна. і потім, у нас немає податкового компромісу. Ми розіслали 174 листи найзапеклішим ухильниками, приблизно на суму близько 18 млрд грн, і треба щось з цим робити, фактично йти по процедурі”, – сказав він.
І.Білоус підкреслив, що юридична процедура теоретично залишає новому парламенту час для прийняття закону про податковий компроміс в найближчому майбутньому.
“Але закону немає, депутати свідомо його “​​прокатали”, будемо називати речі своїми іменами. Зараз ми подаємо в суд на стягнення і, природно, підніметься купа шуму і крику про те, що ми створюємо тиск на бізнес. Але ми нічого не створюємо, це нам створили таку ситуацію, не проголосувавши за закон навіть зі ставкою 5%. А цим законом ми могли не тільки їх звільнити, але ще й вирішити проблему сіро-чорного імпорту, який лежить на складах”, – додав він.
Глава ДФС підкреслив, що, не прийнявши податковий компроміс, депутати дозволили всім правоохоронцям (міліціонерам, податкової міліції, СБУ) здійснювати необхідні перевірки.
“Зараз за це розплачується бізнес. Це створює додатковий тиск, про який всі говорять:“Ось, нас знову податківці притискають”. Це не ми притискаємо, тобто ви знаєте і бачили наше прагнення їм допомогти. В результаті, що ми отримали? Я чекаю новий парламент. як тільки буде скликаний новий парламент, – ми на наступний день з законами. Все готово, написано. Можливо, нам доведеться якісь закони підправити, так як є критика”, – сказав він.
Як повідомлялося, Верховна Рада 19 червня 2014 підтримала в першому читанні урядовий законопроект про податковий компроміс, який передбачає добровільне уточнення недоплачених податкових зобов’язань платниками податку на прибуток і ПДВ в розмірі 15% протягом 60 днів з моменту набрання чинності закону з урахуванням пропозиції профільного комітету про необхідність його доопрацювання до другого читання. Разом з тим, в ході розгляду законопроекту в другому читанні і в цілому парламентарії відмовили його приймати.
В ході подальшого розгляду варіанта даного закону було запропоновано знизити ставку з 15% до 5%, при цьому збільшивши термін для уточнення даних з 60 днів до 90. Однак парламентарії так і не проголосували за даний законопроект.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас